
Ginestada ou Genestada
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Ingrédients
- 500 ml eau
- 50 g de poudre d'amande
- 60 g farine de riz
- ½ c. à café cannelle en poudre
- 3 clous de girofle
- 50 g sucre
- 1 dose safran
- 35 g raisins secs
- 30 g pignons grillés
Instructions
- Mélangez l'eau et la poudre d'amande pendant quelques minutes.
- Faites passer à travers une étamine ou un chinois et récupérez le lait dans une casserole.
- Dans un bol, mélangez la farine de riz avec un peu de lait d'amande et ajoutez dans la casserole.
- Ajoutez le sucre, la cannelle et les clous de girofles.
- Faites chauffer le mélange en remuant sans arrêt.
- Arrivé à ébullition, le mélange épaissira. Continuez de remuer.
- Faites cuire à légère ébullition pendant 5 minutes et ajoutez les raisins secs, les pignons de pin et le safran.
- Faites cuire 2 minutes de plus et retirez du feu.
Notes
SOURCE HISTORIQUE
Texte original du Llibre de Sent Sovi :
"Si vols fer genestada a dejuni, fets llets d’ametlles e cola-la e mit-la en una bella olla. Aprés hages farina d’arròs ben picada e passa-la per un sedàs de seda, e puis destrempa-ho ab la dita llet; e sia ben clara, per tal que coga bé. Aprés, quan la’n deuràs llevar, mit-hi safrà en guisa que torn a color de genesta. Hages canyella e clavells, e mit-ho a coure tot entregue; ha-n0hi alguns que no volen que hi parega:hages un bell drap e embolca-ho dins. E bulla tota vegada. E pots-hi metre, si et vol,un poc d’oli vell. E puis, a la darreria, hages panses mundades e mit-les a l’olla. E assabora-ho de sal.E deu ésser bé espès, a manera de farines, e deu haver molt de sucre, que tolga la sabor de l’arròs e de les ametlles. E pots metre, a quatre escudelles, una lliura d’ametlles, e tant arròs com ne cabria en un grisal de mostalla. E qui s’alta, pot metre hom pinyons torrats dins,e aquells hi lleix hom bullir. E puis per escudelles mit-ne hom assats. Guarda’t que abans que hi metes los pinyons torrats sien un poc refredats."
Très bonne recette de dessert
Cette recette est une véritable TUERIE ! Délicieux 😋